Hur man spelar

Måndag: 15:00 – 21:00

Tisdag: 15:00 – 21:00

Onsdag: 15:00 – 21:00

Torsdag: 15:00 – 21:00

Fredag: 15:00 – 21:00

Lördag: 12:00 – 20:00

Söndag: 12:00 – 18:00

 

Tel: 0480-49 20 60

Så här går vår standardmatch "Energise" till:

Lasergame går ut på att samla poäng till sig själv och till sitt lag, detta får man genom att skjuta laserstrålar på sina motspelare. När man träffar en motspelare får man 200 p och laget får 2 p. Blir man träffad däremot, förlorar man 100 p och laget mister 1 p. Samma sak gäller om man träffar sina medspelare. Då får man alltså minus 100 p, och laget får minus 1 p. Träff registreras på hela västens framsida, baksida samt runt om hela vapnet. När man blir träffad vibrerar det lite i bröstet och man blir avstängd i 6 sekunder. De första tre sekunderna säger vapnet defense, och man kan inte bli träffad igen. Därefter säger vapnet warning i 3 sekunder, man kan nu åter bli träffad medan man själv inte kan skjuta. Det kan då vara lämpligt att huka sig bakom någon av de väggar eller tunnor som man kan hitta på spelplanen. 

På varje vapen finns en display med en siffra, denna siffra och färgen man har på västen är det viktigt att komma ihåg till efter spelet. Det första vi gör när vi kommer in på banan är att ladda vapnet. Lagen går då till sin Energiser och laddar genom att hålla vapnets långsida framför rektangeln. Siffran byts då ut mot 6 magasin med 20 skott i varje liv, totalt 120 skott. Göm Er på egen planhalva och vänta på “Game On” och att sirenerna tjuter, då börjar spelet. VIKTIGT: Ladda inte Ert vapen en andra gång förrän matchen börjat!!! 

För varje skott räknar displayen ner 19, 18, 17 osv. När man har skjutit 20 skott, hoppar den över till nästa magasin. Varje gång man blir träffad av en motspelare, försvinner ett helt magasin och alla de skott som fanns kvar i detta. Förr eller senare blir vapnet alltså tomt och säger då return to energiser, spelaren måste då återvända till egen Energiser för att ladda. Vapnet behöver inte vara tomt för att laddas, det går att ladda hur många gånger som helst utan att få minuspoäng. 

Lagens Energisers är de enda frizonerna som finns på banan. Gröna spelare får inte gå in i den röda, och de röda får inte gå in i den gröna. Det är inte heller tillåtet att skjuta in i motståndarens Energiser och självfallet får man inte skjuta ut.

På kortsidorna av banan finns lagens baser. Röda laget skall försvara sin bas samt försöka inta den gröna, och tvärtom. När man försvarar sin bas ska man inte sitta eller stå i egen bas och skjuta. Istället rör man sig ute på banan och skjuter motspelarna innan de kommer fram till basen. När man lyckats ta sig fram till motspelarnas bas, måste man ta sig runt basen för att kunna ta den. I basen finns en ny rektangel i vilken vi nu ska skjuta i för att ta den. Det går åt minst två skott med två sekunder emellan. Skjut först ett skott, vänta två sekunder och skjut därefter ett eller flera tills en siren tjuter och en lampa börjar att blinka. Först då har ni tagit basen och får hela 1000 p,  laget får 10 p. Detta kan man med fördel försöka att göra många gånger per spelare under spelets gång. En halv sekund från att basen har deaktiverats börjar den att försvara sig själv. Det kommer då att spruta ut skott från rektangeln, ni har ganska bråttom bort från basen om ni inte vill bli träffad av den. Basen är sedan deaktiverad i trettio sekunder eller lika länge som lampan blinkar. Under den tiden är det omöjligt att vistas eller springa i basen utan att bli tagen av den. När lampan slocknar är det fritt fram att försöka ta den igen.

Det sista som händer är att sirenerna tjuter och vapnet säger till dig: game over, return to energiser. Det är då viktigt att alla går in och laddar i Energisern en sista gång. Siffran kommer då tillbaka i displayen och vapnet tackar dig för att du spelat med det. Alla träffar och händelser registreras och skrivs ut på en personlig lapp efter spelet. Visa hänsyn, var försiktiga och spring inte i onödan, det är då lätt att stöta ihop med varandra och slå sig. Allt spel sker på egen risk. 

Innan matchen börjar, hålls en ca 5 minuters genomgång om hur spelet går till! 

Välkomna